2011. március 26., szombat

Végre megérkezett a tavasz!

.
Végre megérkezett a tavasz, ami nem csak a természetben nyilvánul meg, de mi is érezzük belül, hogy az erősödő napsütés új energiával tölt el bennünket. Ez az évszak nemcsak új lendületet ad, de kihívásokat is tartogat, és nem csak a kuchipudi órákon.

Sokan nagy lendülettel vetik bele magukat ilyenkor a kerti munkákba. Köztük én is. Ások, ültetek, gyomlálok és veteményezek. Ez utóbbiból ugyan még semmi sem látszik a konyhakertben, mert a kis magok lassan kelnek ki. Viszont a későbbi palántának szánt növénykék, nagyon hamar előjönnek/jöttek már itt bent a lakásban. Alig győzök velük lépést tartani, hogy szétültessem őket, hogy miután már egyenként megerősödtek, kiültethessem őket a konyhakertbe.

De így van ez a két lelkes tánccsoporttal is, amelyek tavaly ősszel, illetve idén februárban indultak. A lányok lelkesen járnak az órákra és szépen haladnak előre az úton. A kezdő csoport ismerkedik a mudrákkal (kézjelekkel) és egyre újabb és újabb lépéseket tanulnak, amit óráról órára jobban tudnak a rendszeres gyakorlásnak köszönhetően.

A haladó csoporttal már befejeztük az alaplépések felét! Nagyon jó nézni őket, ahogy fejlődnek, ahogy mindenkinek a mozdulatai egyre szebbé, finomabbá, ugyanakkor dinamikusabbá válnak. Igazaból most kezdik el ízlelgetni ennek a táncnak a dinamikáját, és gyorsaságát; az óra végére mindig jól lefárasztom őket. Látom rajtuk, hogy a nyújtó és lazító gyakorlatok már nagyon jól esnek nekik a levezető részben.

A haladó csoport most egy újabb feladattal néz szembe. Belekezdtünk egy slóka (egy lassú darab) tanulásába az egyik istenségről. Hogy melyik ez az istenség, és hogyan szól a slóka, és hogy haladnak a lányok a tanulással, azt nemsokára megudhatod itt, a blogon.

A tavasz nemcsak a tanítványaimnak hozott új kihívásokat, de nekem is. Egyik tanítványom és tánccsoportja meghívott vendég előadónak a fellépésükre egy szám erejéig. Hogy ki ez a tanítványom, hol és mikor lesz az előadás, illetve mit fogok előadni, ezt majd megtudhatod a következő bejegyzésből!

Addig is élvezd a gyönyörű tavaszi napsütést, a madárcsicsergést és az újjáéledő természet illatát!


Üdv:

Zsuzsa







.