2011. április 22., péntek

Királyi esküvő indiai táncra

.
Változnak az idők a királyi családok háza táján is. Az, hogy Anglia népessége egyre vegyesebb, most főként az indiaiakat értve ez alatt, olyan fontos eseménykre is hatással van, - ha csak egy tánc erejéig is - mint William herceg és Kate Middleton esküvője.

Már csak egy hét van a nagy napig, amire gondosan készül a pár a ruhakiválasztástól kezdve, a királyi fogadáson, és ételeken keresztül a vendégek szórakoztatásáig. Az ő ötletük volt az is, hogy meghívottaknak a lakodalom záró táncaként egy különleges fellépést élvezhessenek.


Az egyik legnevesebb indiai származású koreográfust (Sandeep Soparkar) és feleségét kérték fel, hogy a fogadás záró táncát előadják.

Az indiai pár február óta minden nap 3 órát gyakorol, hogy mozdulataikat tökéletesítsék. Ez a tánc lesz az utolsó az este folyamán, ami még különlegesebbé teszi azt. És ha valaki a királyi család tagjai előtt táncol, a lehető legtökéletesebben előadásra törekszik.

A tánc maga "bollywoodi keringő lesz" azaz angol keringő bollywoodi fűszerrel. (A bollywoodi indiai tánc maga is egy keverék, ami alatt főként az indiai zenés-táncos filmek táncbetéteit értjük. Ezekeben a táncokban az indiai klasszikus és néptáncok elemei keverednek az olyan modern nyugati táncok elemeivel, mint például a hip-hop, vagy akár a társas táncok).

Az esküvőn bemutatandó darab négy perc hosszú lesz és több különböző bollywoodi film zenéjéből áll össze, de a táncos pár nem árulta el melyek lesznek a dalok.

Bár nem tudjuk, mely filmzenék lesznek a kiválasztottak, az esküvő alkalmából álljon itt egy "indiai keringő" az egyik legnépszerűbb indiai filmből, a Lagaanból.




Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél a legfrissebbekről értesülni, iratkozz fel itt, bal oldalon a Kuchipudi Kalauzra!


Üdv:

Zsuzsa











.