2011. április 1., péntek

Meghívó tavaszköszöntő táncestre

.

A legutóbbi bejegyzésben írtam, hogy egy tanítványom felkért vendégelőadónak a csoportja által szervezett tavaszköszöntő táncestre, amely felkérést örömmel fogadtam el.

A tanítványom, aki meghívott, nem más, mint Seymen Krisztina Nurgül, hastánc oktató, akivel nemrég megismerkedhettél itt, a blogon 2 táncos videós beszélgetésében, amelyben két keleti tánc, a kuchipudi, valamint a hastánc jellegzetességeiről, különleges és érdekes vonulatairól beszélgettünk. Bár a két táncot sokan hasonlónak gondolják, ebben a videóban lelepleztük az igazságot a két tánc kapcsolatáról.

De most itt az alkalom, hogy élőben is megnézd és gyönyörködj a két stílus nagyon is eltérő, de varázslatos mozdulataiban és koreográfiáiban. Ezen a táncesten egy tiszta táncot, un. jatiswaramot (ejtsd: dzsátiszvárám) fogok előadni.

A jatiswaramban a lépések jatikra (dzsátikra), meghatározott ritmusmintákra épülnek. Tánctechnikailag nagy kihívást jelent, mivel sűrűn váltják benne egymást a gyors és lendületes lépéskombinációk, ugrások és szökellések. A darabnak nincs jelentése, célja pusztán a tiszta esztétikai öröm elérése a pózok és a dinamikus, ritmusos mozdulatok szépsége által.


Kalandra fel, vár a Kelet titokzatossága, egzotikuma, lágy és dinamikus ritmusai! Hagyd, hogy legalább egy estére elbűvöljön ez a varázslatos világ!


A táncest helyszíne: Pécs, Ifjúsági Ház, Nagy Lajos király útja 1. Időpont: 2011. április 12., kedd 18:00 óra


További részletekhez kattints a képre:



Gyere el, várunk sok szeretettel!


Üdv:


Zsuzsa






.





.


.